Terkini
Loading...

IKlan

Jamu Jelita Serum Awet Muda (Produk Review)


DESCRIPTION

Serum Awet Muda Jamu Jelita
Serum Awet Muda Jamu Jelita memberikan kesan sehebat ‘botox’ bagi meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit seterusnya membantu menyerlahkan keremajaan dan kejelitaan wajah anda. Kesannya dapat dirasai seawal 2 minit penggunaan serta tanpa berminyak, tidak melekit dan tidak mendatangkan kesan sampingan.

KEBAIKAN SERUM AWET MUDA JAMU JELITA

 • Meningkatkan ketegangan kulit wajah dan leher
 • Menganjalkan dan menghaluskan kulit
 • Meningkatkan kecerahan kulit
 • Mengatasi masalah tona kulit yang tidak sekata
 • Memelihara kelembapan kulit seterusnya mengatasi kulit kering
 • Membantu mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus
 • Mengecilkan liang pori
 • Mengurangkan kesan parut
 • Merawat jerawat, jeragat dan kesan terbakar
 • Menyerlahkankan keremajaan kulit

KANDUNGAN SERUM AWET MUDA JAMU JELITA

Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini berupaya menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit. Aloe Vera yang bersifat antikulat turut berupaya mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengatasi masalah kegatalan di samping membantu menyegarkan kulit.
Kolagen: Kolagen merupakan struktur protein utama yang kaya dengan khasiat untuk kesihatan tubuh badan. Ia mengandungi asid amino yang mampu membina dan mengekalkan tisu yang sihat, menyeimbangkan kandungan protein dalam badan serta mengekalkan kelembapan dan kehalusan kulit. Kolagen juga bersifat antioksidan dan berupaya memelihara keanjalan dan keremajaan kulit di samping mempercepatkan proses pemulihan luka pada kulit.
Sutera Terhidrolisis: Bahan ini diperbuat daripada serat sutera yang dihasilkan oleh ulat sutera serta telah melalui proses hidrolisis (di mana sebatian tersebut telah ditambahkan air). Ramuan ini berupaya menyerap terus ke dalam lapisan kulit bagi memelihara kelembapan dan kehalusannya. Ia juga mampu mempercepatkan pemulihan luka, mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus, serta memperbaiki tona kulit agar ia lebih sekata.
Dedak Padi Terhidrolisis (Rice Bran): Dedak beras yang terhasil daripada kulit padi kaya dengan kandungan antioksidan yang berupaya melambatkan proses penuaan kulit. Ia jugan mengandungi vitamin E yang berperanan mengatasi masalah kulit seperti parut jerawat, jeragat, tompok hitam dan kulit kusam selain meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit serta melindungi kulit daripada pancaran radiasi ultraviolet yang boleh mengakibatkan kanser kulit.
Glutathione: Glutathione atau Gluta terdiri daripada 3 jenis asid amino iaitu cystein, glycerin dan glutamic yang tinggi kandungan antioksidan bagi menyingkirkan toksin dan radikal bebas seterusnya mencegah kerosakan sel, di samping berupaya meningkatkan kehalusan dan kecerahan kulit, mengatasi masalah seperti kulit bersisik, kering dan luka. Gluta juga berupaya meningkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko serangan kanser dan melambatkan proses penuaan kulit.
Likuoris (Licorice): Turut dikenali dengan nama Akar Manis, ia berupaya mengatasi masalah kulit seperti eczema dan kegatalan di samping membantu merawat dan mencegah kerosakan kulit akibat serangan jangkitan mikroorganisme seperti kulat dan bakteria.
Glycerin: Glycerin merupakan sebatian polyol yang bersifat antikulat serta berupaya mengekalkan kelembapan kulit selain membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit, mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
Mawar: Bunga mawar sememangnya berkesan untuk menyegarkan tubuh badan di samping menyerlahkan seri kulit dimana ia membantu mengecilkan pori-pori dan mengawal kulit yang berminyak.
Epal: Buah epal yang bertindak sebagai agen antioksida ini sememangnya kaya dengan pelbagai khasiat vitamin A, C, B1, B2, B3, B5 dan B6 yang berperanan menyahtoksin, meningkatkan kehalusan, kelembapan dan kecerahan kulit, serta merawat masalah seperti parut, jerawat, jeragat, kulit kusam serta kedutan dan garis-garis halus pada kulit. Epal juga sarat dengan folat yang menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru dan sihat di samping menyerlahkan keremajaan kulit.

CARA PENGGUNAAN SERUM AWET MUDA JAMU JELITA

 • Sapu dan ratakan pada seluruh muka dan leher.
 • Urut perlahan-lahan sehingga ia meresap ke dalam lapisan kulit.
Berminat dengan product ini boleh dapatkan dari trusted seller kami 
Whatsapp : 013 - 750 2000 (Karl)

0 comments :

Post a comment

Back To Top