Terkini
Loading...

IKlan

KEKALKAN KECANTIKAN DENGAN CARA INI

Sebenarnya untuk kekal cantik tidaklah sesukar mana. Usah cepat membuang wang dengan melakukan pelbagai prosedur kecantikan mahupun membeli produk yang mahal. Rawatan kecantikan serta produk hanya bantuan sampingan kerana untuk cantik dalaman dan luaran anda mesti mulakan dari diri anda sendiri.

 Tabiat yang baik, ketenangan dalaman dan pemikiran positif adalah antara faktor yang akan menyerlahkan aura anda. Jom bongkar tip mudah untuk jadi wanita anggun.

Disiplin 

Set minda anda untuk tampak hebat dan menjaga kecantikan secara semula jadi. Motivasi diri setiap hari dan buat senarai mengenai usaha yang akan anda lakukan. Pastikan anda disiplin melaksanakan segala usaha tersebut. Untuk tampak langsing dan ayu, anda haruslah mempunyai disiplin yang tinggi dan usaha yang berterusan.

Sauna

Ini salah satu cara senang yang boleh anda buat untuk mengeluarkan peluh sekaligus memecahkan lemak degil, membantu menurunkan berat badan dan memgeluarkan toksin. Sauna juga mampu mengatasi masalah bau badan. Anda boleh memilih untuk melakukan sauna herba, tradisional mahupin cara moden menerusi FIR sauna. Sauna bukan sahaja baik untuk kecantikan tubuh dan dalaman malah ia juga dapat menaikkan tahap kesihatan.

Detoks

Kini terdapat variasi resipi minuman khusus untuk detoks agar ia dapat mencuci dalaman tubuh dan membantu proses pencernaan. Perahkan sebiji lemon di dalam segelas air, kemudian letakkan daun pudina sehelai. Biarkan satu malam di dalam peti ais, minum keesokan pagi sebaik sahaja bangun tidur.

Tidur

Jangan tidur lambat kerana ia mendorong anda untuk cepat berasa lapar. Tabiat ini juga menyebabkan tubuh menjadi letih dan mengakibatkan masalah lingkaran gelap di bawah mata. Tidur awal setiap hari dan pastikan persekitaran di dalam bilik tidur anda selesa serta bersih. Tidur yang cukup akan membuatkan tubuh berasa lebih segar. Ketika tidur, tubuh akan berehat dan merawat secara semula jadi, Impaknya anda akan tampak berseri dan awet muda,

Buang Tabiat Buruk

Makan secara tetap, jangan makan dalam kuantiti yang banyak pada satu- satu masa. Makan sedikit tetapi kerap adalah salah satu cara yang terbaik untuk kekal kurus. Pilih makanan yang berkhasiat seperti buah-buahan dan sayur sayuran. Makanan ini mengandungi zat yang akan membekalkan nutrien yang mencukupi pada tubuh. Ia juga sangat bermanfaat untuk kecantikan, misalnya vitamin E membantu kulit cerah dan lembap. Buang tabiat buruk yang merosakkan kecantikan anda. Elakkan makan makanan ringan dan meminum minuman manis. Jangan sesekali tidur selepas makan dan usah biasakan diri mengunyah makanan ketika sedang menonton televisyen.

air putih

Minum Banyak Air Putih

Elakkan minuman manis dan berais. Amalkan minum air putih dengan banyak terutamanya ketika bangun tidur dan sebelum tidur. Air yang mencukupi akan membantu proses penghadaman, menepis rasa lapar dan membantu membakar kalori dengan lebih baik. Air yang cukup juga membuatkan tubuh dan wajah lebih bersinar.

Lakukan Senaman Yang Anda Gemari

Selain menyihatkan tubuh badan anda, senaman juga dapat membantu anda membentuk badan menjadi lebih seimbang dan lebih langsing. Bila tiba masa untuk melakukan senaman, cuba untuk memilih senaman yang anda gemari untuk membuatkan fikiran anda lebih tenang dan tidak tegang atau menjadi satu beban buat anda untuk melakukan sesuatu senaman itu. Dengan melakukan senaman yang anda gemari, kesannya jauh lebih baik daripada anda melakukan senaman secara paksaan.

0 comments :

Post a comment

Back To Top