Terkini
Loading...

IKlan

Mania Power Booster 70 Tablets Speed Muscle Building
 KELEBIHAN DAN MAFAAT KANDUNGAN POWER BOOSTER

APA ITU POWER BOOSTER
Power Booster terdiri daripada 6 ramuan campuran aktif iaitu herba Tongkat Ali, BCAA, L-Carnitine, L-Creatine, Tribulus dan L-Arginine dalam membantu peningkatan Testerone bagi mempercepatkan pembesaran otot dan mengurangkan peratusan lemak yang ada pada badan kita. Ia juga membantu anda untuk menjadi lebih cergas dan kuat semasa bersenam mahupun bekerja.BAGAIMANA POWER BOOSTER BERFUNGSI
Pengambilan Power Booster sebelum bersenam akan mengaktifkan sistem metabolisma anda secara semulajadi. Pengaktifan sistem metabolisma menerusi proses anabolik adalah keupayaan utama Power Booster untuk membantu anda meningkatkan tahap kesihatan, vitaliti, kekuatan tubuh dan jisim otot pada kadar maksimum.
BAGAIMANA TINDAK BALAS POWER BOOSTER
Power Booster bertindak secara semulajadi dengan cara mengaktifkan perembesan 2 jenis hormon utama iaitu testosterone dan juga hormon-hormon pembesaran (GH). 2 kunci utama ini sangat penting bagi memastikan proses anabolik berjalan dengan lancar.
JANGKA MASA KESAN PENGGUNAAN
Power Booster telah di reka khas mengikut kesesuaian fisiologi lelaki Asia terutamanya di Asia Tenggara. Disebabkan ia adalah proses anabolik semulajadi, tindakbalasnya dalam tempoh 24 jam selepas penggunaan.
Kajian tidak rasmi yang dijalankan menunjukan kesan Power Booster terhadap pembesaran otot-otot adalah sekitar 2 hingga 5 minggu dengan syarat ia diambil secara konsisten setiap hari. Tempoh tersebut adalah bagi memastikan kepekatan dalam badan mencapai tahap terapeutik yang diperlukan.
CARA PENGGUNAAN
Untuk permulaan, ambil 2 biji 1 jam sebelum bersenam. Seminggu selepas penggunaan, anda boleh mulakan pengambilan 3 biji 1 jam sebelum bersenam.
KESAN SELEPAS PENGGUNAAN
Anda akan merasai beberapa perubahan terhadap diri anda terutamanya dari segi saiz otot dan kekuatan ketika anda sedang bersenam. Disamping itu juga,ia turut membantu anda dalam meningkatkan kualiti tahap kesihatan dan kadar pembakaran lemak pada badan anda.
Tambahan pula, stamina dan kekuatan otot anda pada peringkat awal semakin meningkat dari masa ke semasa selepas seminggu penggunaan Power Booster.
Tribulus terrestis:
Secara semulajadi tubuh kita mampu memproduksi hormone yang disebut testosterone dengan semulajadi, testosterone ini berperanan penting untuk pembentukkan dan perkembangan otot2 buat anda yang melakukan latihan gym.
Manfaat tribulus terrestis buat anda diantara nya:
Meningkatkan dan menjaga kadar testosterone dalam tubuh untuk membantu peningkatan otot-otot lebih optimum.
Meningkatkan rangsangan s*ksual dan menjaga hormon kesuburan dan kualiti tidur anda dengan lebih baik.
L-arginine:
Arginine adalah asam amino yang berfungsi dalam menjaga kesihatan hati, kulit, sendi, otot dan melancarkan darah dengan pembesaran kapilari darah (urat) . Arginine juga memiliki manfaat nitrogen dalam memperkuat sistem kekebalan tubuh, mengatur hormon dan gula dlm darah, dan meningkatkan kesuburan lelaki. Selain itu, arginine juga dapat meningkatkan sirkulasi, merawat masaalah impotensi dan penyakit jantung. Arginine juga memiliki fungsi merangsang sistem kekebalan tubuh dengan meningkatkan output dari limfosit T (T-sel) dari kelenjar timus.
Arginine membantu detoksifikasi hati dengan menetralisir efek dari amonia dan zat beracun lain dalam tubuh. Hal ini juga untuk generasi urea, yang diperlukan untuk menghilangkan amonia beracun dari tubuh melalui pembuangan air kecil.
L-carnitine:
Membakar lemak, terutama lemak bahagian perut dan tubuh bagian atas. Dan akan lebih efektif lagi jika diambil bersama Omega 3.
Meningkatkan ketahanan dalam berolahraga, dan mengurangi rasa penat.
Meningkatkan pengoksidaan gula bagi penyakit diabetes.
Sebagai antioksidan yang menjaga sel tubuh dari radikal bebas.
Melindungi otak dari kerosakan akibat umur.
Dengan mengambil L-Carnitine, maka lebih banyak lemak akan dibawa ke Mitokondria untuk dibakar. L-Carnitine dapat membantu membakar lebih banyak lemak dalam tubuh ia menukarkan lemak didalam badan sebagai tenaga.
Selain untuk pembakaran lemak, L-Carnitine dapat meningkatkan pembentukan otot. Dengan meningkatkan tenaga dalam sel otot, L-Carnitine akan meningkatkan ketahanan tubuh dalam latihan olahraga, dimana otot dapat bekerja lebih kuat dan tahan lama.
Eurycoma Longifolia: ( tongkat ali )
Kesihatan, vitaliti, dan kekuatan tubuh
Membantu menguatkan gairah seksual lelaki.
Meningkatkan kemampuan mental dan fizik
Meningkatkan energy, ketahanan dan stamina
Mengatasi kepenatan mental
Membantu menyembuhkan disfungsi ereksi dan meningkatkan jumlah sperma
Membantu melancarkan darah dan ia juga membantu menguatkan otot-otot.
L-creatine:
creatine adalah rantaian asam amino yang ada fungsinya tersendiri, creatine didalam jaringan otot anda akan dipertingkatkan dan dengan itu ia bertindak menguatkan kekebalan otot supaya ia lebih kuat dan tahan lebih lama semasa workout. disaat anda bulking ia amat sesuai diambil kerana ia meyimpan air yang banyak didalam otot-otot anda supaya muscle nampak lebih tebal dan tampak lebih kuat, jika muscle anda kekurangan sumber creatine anda akan rasai kekuatan otot menurun dan tidak berupaya mengankat beban dengan lebih berat.
Bcaa:
bcaa terdiri daripada 3 asam amino iaitu leusin,isoleusin dan vanlin. 35% otot kita terbina oleh bcaa,bcaa harus ada setiap masa didalam tubuh supaya pertumbuhan otot terjadi.
waktu paling sesuai digunakan adalah semasa melakukan latihan kerana waktu itu simpanan glikogen akan digunakan dan signal dihantar untuk menghentikan protien sistesis dan dimana berlaku proses katabolik, penguraian otot terjadi.
untuk memastikan otot sentiasa menghasilkan sintesis protienya dan mengelakkan penguraian otot katabolik, anda perlu ambil bcaa secukupnya untuk mencegah katabolik dan ia boleh diambil juga selepas latihan.Berminat ?

Anda boleh klik lnik dibawah untuk pembelian mudah :


Fast Response :
0137502000
0168060392

PENGHANTARAN:-

KAMI MENGGUNAKAN POS LAJU
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI
KEPADA PELANGGAN DALAM TEMPOH 1 KE 3 HARI WAKTU BEKERJA. 
NO RUJUKAN ITEM (TRAKING NUMBER) AKAN DIBERIKAN 
SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.


Jom beli Sekarang !!!SEMUA GAMBAR/TESTIMONI YANG DIUPLOAD ADALAH DARI SUMBER2 GOOGLE DAN HQ SETIAP PRODUK. SEKIRANYA ADA BERLAKU KESILAPAN SAYA UPLOAD GAMBAR/TESTIMONI SESIAPA YANG TIDAK DIBENARKAN UNTUK DI UPLOAD OLEH ORANG LAIN, SILA WHATSSAP SAYA DI NOMBOR 0168060392 DAN SAYA AKAN  PADAMKAN GAMBAR/TESTIMONI TERSEBUT. TIDAK PERLU UNTUK SAMAN-MENYAMAN SESAMA KITA. 

TERIMA KASIH :)

1 comments :

  1. References - Paul, B. (n.d.). Testotek Research Studies: Benefits, Side Effects & Guide! Retrieved September 17, 2018, from https://testosteroneofficial.com/reviews/testotek/

    ReplyDelete

Back To Top